048 210 196 zs-kkz@zs-kkz.hr

19.03.2012. (Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije)

Danas je u Križevcima, u okviru zajedničkog programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatske Lutrije (HL) pod nazivom “HOO i HL za športske škole”, održana svečana dodjela donacije Atletskom klubu “Križevci” u Koprivničko-križevačkoj županiji, što je 9 od 12 odobrenih županijskih projekata koji će se poduprijeti ovim projektom HOO-a i HL-e.

Svečanom uručenju donacije AK “Križevci” u Križevcima, uz mlade atletičare, prisustvovali su Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, Siniča Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog športa HOO-a, Tomislav Svetina, pomoćnik predsjednice uprave HL-a iz Hrvatske lutrije, Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Stanislav Lovković, predsjednik Zajednice športova Koprivničko-križevačke županije, Branko Zorsko, glavni tajnik Zajednice športova Koprivničko-križevačke županije i drugi.

Većina danas uspješnih športaša svoj je put započela u maloj školskoj dvorani, malom lokalnom klubu. Baš ti mali klubovi i dvorane trebaju najveću podršku i brigu zajednice jer se djeca tako prvi puta susreću sa športom, uče usvajati zdrave životne navike.
Ovakav jedan projekt, kao što je suradnja “HOO i HL za športske škole” od iznimnog je značaja za razvoj športa u našoj zemlji i preduvjet da djeca više odabiru šport kao svoju slobodnu aktivnost.

Suradnja HOO-a i HL-a uključuje zajedničku pripremu i promociju igre na sreći, instant lutrije Jurilica, čijom je prodajom dio prikupljenih sredstava direktno usmjerava na županijske športske zajednice. Prodaja srećaka već je počela, a završava 30. studenog 2012. godine.
Odabrano je i financijski će se poduprijeti 12 projekata iz županija, a svakom projektu bit će odobrena sredstva u iznosu do 40.000,00 kuna, koje zajednički osiguravaju HOO i HL.

Atletski klub “križevci 8 je od 12 odabranih projekata koji će dobiti potporu HOO-a i Hrvatske Lutrije u okviru projekta “HOO i HL za športske škole”. Ček donacije u iznosu od 39.990,99 kuna AK “križevci” uručili su Josip Čop, glavni tajnik HOO-a i Tomislav Svetina, pomoćnik predsjednice UpraveHrvatske Lutrije. Ček je primila Anja Šimunčić, članica AK “Križevci” koja je ujedno i najbolja športašica Koprivničko-križevačke županije.
Predstavnicima HOO-a i HL na uručenoj donaciji zahvalio je Stanislav Lovković, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije.

Ukupno planirana sredstva za ovaj projekt iznose 480.000,00 kuna. Uz već dodijeljene donacije za športske projekte u 9 hrvatskih županije u prošlom krugu, ukupno će, u projektu HOO i HL za športske škole” biti dodijeljeno 840.000,00 kuna.

Ovaj projekt nastavak je partnerstva “Projektu potpore HOO-a i HL-e športu lokalne razine” započetog još u studenom 2006. godine, kojim je financiran 21 projekt županijskih športskih zajednica u ukupnom iznosu od 2.100.000,00 kuna.