048 210 196 zs-kkz@zs-kkz.hr

M18 Euro 2016 EHF | Zajednica sportova Koprivničko križevačke zajednice | Hrvatska

Hrvatska voli rukomet i rukomet voli Hrvatsku. Hrvatska muška rukometna reprezentacija jedna je od najuspješnijih i najtrofejnijih momčadi u Hrvatskoj, a samim time je i rukomet jedan od najtrofejnijih sportova. Duvnjak, Čupić, Štrlek, Kopljar, Stevanović, Stepančić…sve su to imena koja danas svi poznaju. Oni su s rukometom krenuli kao djeca, stvarali uspjehe još u mlađim uzrastima i kući donosili medalje raznog sjaja. Prvo veliko prvenstvo za sve rukometaše je europsko kadetsko prvenstvo. Tu kreće njihova priča i put ka seniorskoj reprezentaciji.

Europsko kadetsko prvenstvo 2016. godine održava se upravo u Hrvatskoj, točnije, gradovima Koprivnici i Zagrebu. Najboljih 16 europskih kadetskih momčadi od 11. do 21. kolovoza borit će se za naslov prvaka. U dvije dvorane i dva grada moći ćemo vidjeti najbolje igrače u kadetskom uzoru i kroz 11 dana vidjeti budućnost rukometa.

Hrvatske boje na Prvenstvu branit će hrvatska kadetska reprezentacija predvođena izbornikom Lukom Panzom. Generacija igrača rođenih 1998. jedna je od najperspektivnijih i u međunarodnim utakmicama od prvog okupljanja 2014. godine nizala je samo uspjehe. Neki od igrača već su nositelji igre u svojim klubovima, jedan od njih je potpisao ugovor s velikim PSG-om, a kvalitetu dokazuje i podatak da je kadetska rukometna liga jedna od najpraćenijih u Hrvatskoj.

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoje utakmice igra u dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ u Koprivnici, a Europsko prvenstvo otvara 11. kolovoza u 19:30 sati protiv Islanda. Drugi susret igra 12. kolovoza u 19:30 sati protiv Češke, a posljednji protivnik je Švedska, 14. kolovoza u 19:30 sati.
Dođite na Europsko prvenstvo, pogledajte budućnost rukometa i navijajte za Hrvatsku. Sve informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici Prvenstva www.m18euro2016.com. Također, sve informacije su dostupne i na internet stranicama Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije.

Ulaznice su dostupne putem sustava ulaznice.hr po cijeni od 10, 20, 30 i 50 kuna.