048 210 196 zs-kkz@zs-kkz.hr

01.04.2011. (Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije)

Upravni odbor Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije na sjednici održanoj 30. ožujka 2011. donio je odluku da se temeljem “Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke Županije”, umjesto dodijeljenog Priznanja za najuspješnijeg sportaša Koprivničko-križevačke županije, gospodinu Peri Tomasu dodjeli Priznanje za iznimno postignuće u sportu, uz obrazloženje:

Prijedlog za gospodina Peru Tomasa Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije je dostavila Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice, a da nije provjerila status Fitnes kluba Activ – Koprivnica, čiji je gospodin Tomas član. Naknadno je utvrđeno da Fitnes klub Activ – Koprivnica u 2010. godini više nije bio član Hrvatskog body building saveza pa prema Pravilniku i Statutu Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, članovi kluba ne mogu, bez obzira na postignute rezultate, ući u izbor za najuspješnijeg sportaša ili sportsku ekipu.

Kako je gospodin Pero Tomas u protekloj godini postigao vrhunske sportske rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a pošto zbog ranije navedenih razloga ne može biti u konkurenciji za najuspješnijeg sportaša, Upravni odbor Zajednice sportova odlučio je da mu se prema „Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke Županije“ dodjeli Priznanje za iznimno postignuće u sportu u 2010. godini.

Koristimo priliku da još jedanput našem vrhunskom sportašu Peri Tomasu čestitamo na postignutim sportskim rezultatima, ali i uputimo iskrenu ispriku zbog nenamjerno učinjenog propusta.

Upravni odbor Zajednice sportova na navedenoj sjednici je donio odluku da je najuspješniji sportaš Koprivničko-križevačke Županije u 2010. godini Ivan Lončarić član Hrvačkog športskog kluba Podravka, a priznanje će mu biti uručeno na sjednici Skupštine Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije.