U četvrtak, 11. svibnja u sali za sastanke Koprivničko-križevačke županije održana je izborna sjednica Skupštine Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije. Sjednici su prisustvovali opunomoćeni predstavnici članica Zajednice, predsjednik Nadzornog odbora Ivan Pal i članica Branka Cuki te gosti župan Darko Koren i zamjenik župana Branko Sobota.

Sjednicu je otvorio predsjednik Zajednice Stanislav Lovković, pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na odazivu te dao riječ županu Darku Korenu koji je izrazio želju da se obrati Skupštini. U svom govoru Župan je pozdravio sve prisutne, naglasio važnost i značaj sporta te pohvalio rad Zajednice i postignute rezultate u razvoju i unapređenju sporta na području naše Županije. Naglasio je kako se i Županija u proteklom periodu trudila pržiti maksimalnu financijsku i svaku drugu pomoć te da se, unatoč brojnim financijskim problemima s kojima se susretala Županija, ipak nisu smanjivala novčana sredstva za provođenje Programa javnih potreba u sportu Koprivničko-križevačke županije. Na kraju je zaželio prisutnima mnogo uspjeha u budućem radu.

Predsjednik Zajednice je zahvalio županu i djelatnicima Županije na velikoj pomoći koju redovito pružaju Zajednici u njenim radu. Uručio je županu priznanje koje je Zajednica sportova dodijelila Koprivničko-križevačkoj županiji za izniman doprinos u razvoju i unapređenju sporta.

U nastavku sjednice izabrano je radno predsjedništvo koje je pod predsjedavanjem Zdravka Rupnika, po utvrđivanju kvoruma, nastavilo voditi sjednicu.

Izvješće o radu u 2016. godini podnio je predsjednik Lovković. U iscrpnom izvješću posebno je naglasio aktivnosti koje su provođene u svrhu poticanja i promicanja sporta djece i mladeži sa posebnim osvrtom na provođenje projekta Male sportske škole. U izvješću je naglasio i dva velika sportska natjecanja koja su u 2016. godini održana u našoj Županiji u provođenju kojih je sudjelovala i Zajednica:

  • 16. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se održalo na Kuglani u Koprivnici u vremenu od 23. – 29. svibnja
  • Europsko prvenstvo u rukometu za kadete M18 koje se održalo u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u vremenu od 10. – 21. kolovoza

Financijsko izvješće je podnio tajnik Branko Zorko, a Izvješće Nadzornog odbora predsjednik Ivan Pal. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Za predsjednika Zajednice  izabran je dosadašnji predsjednik Stanislav Lovković. Izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zajednice. U Upravni odbor su izabrani: Ilinka Milas, Marina Tomac Rojčević, Zdravko Rupnik, Ivan Petak, Robert Kerovec, Josip Šikić, Miroslav Puž i Antun Karas.

Za predsjednika Nadzornog odbora ponovo je izabran Ivan Pal, a za članove Ana Mušlek i Mladen Klasić.