U srijedu, 27. veljače u Domu mladih u Koprivnici, u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera i sportskog djelatnika Koprivničko-križevačke županije u 2018. godini.

Uz nominirane sportašice, sportaše, sportske trenere i djelatnike, svećanosti su prisustvovali župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, predstavnici Grada Križevaca i drugi uvaženi gosti.

Na početku je okupljene pozdravio predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković te nastavio: „Želio bih čestitati svim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama naše Županije na izuzetnim rezultatima koje su postigli na domaćim i međunarodnim natjecanjima u 2018. godini i činili nas sve ponosnim. Koristim priliku da zahvalim svima koji vas sportaše u tome prate – Županiji, gradovima i općinama koji kroz programe javnih potreba u sportu sufinanciraju sport ali i izgradnjom, opremanjem i održavanjem sportskih objekata i terena stvaraju još bolje uvjete za bavljenje sportom. Još jednom čestitam svima nominiranima, želim vam puno uspjeha na natjecanjima u 2019 godini i ponovno se vidimo sljedeće godine.“

Čestitke je uputio i župan Darko Koren naglasivši: „Drago mi je da smo se ponovno okupili na dodjeli priznanja svima onima koji su 2018. godinu obilježili odličnim rezultatima u sportu. Veselimo se njihovim postignućima. Sport je izuzetno važna, neizostavna sastavnica društvenog života svake zajednice a isto tako je i u našoj Županiji. Uz vrhunske rezultate koje postižu profesionalni sportaši, važno je naglasiti i razinu amaterskog sporta koja se zasniva na entuzijazmu i ljubavi. Zahvaljujem vam na svemu što ulažete u sport ove Županije, a sama Županija u tom smislu daje svoj doprinos kroz Zajednicu sportova. Možemo samo obećati da ćemo u vremenu koje je pred nama nastojati za sport osigurati još više sredstava i bolje uvjete, i kroz financiranje svih sportskih saveza i klubova i kroz ulaganje u sportsku infrastrukturu i školstvo što je preduvjet razvoja sporta. Još jednom vam svima koji djelujete u sportu iskrena zahvala, a vama, drage sportašice i sportaši, iskrene čestitke na svim postignućima te puno sreće, zdravlja i uspjeha svake vrste.“

Priznanja najuspješnijima uručili su župan Darko Koren, predsjednik Stanislav Lovković, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te tajnik Zajednice sportova Branko Zorko.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom u 2018. godini je Iva Šola iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina, a najuspješniji sportaš s invaliditetom je Ivica Ferenčić, također iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina. Najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom u 2018. proglašena je kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina.

Veronika Drljačić članica Atletskog klub Križevci proglašena je najuspješnijom perspektivnom sportašicom u 2018. godini, a najuspješniji perspektivni sportaš je Neven Krulić također iz Atletskog kluba Križevci.

Priznanje za najuspješniju sportašicu u 2018. godini pripalo je Idi Šimunčić, članici Atletskog kluba Križevci, dok je najuspješniji sportaš bio Leon Međimurec iz Športsko-ribolovnog kluba Karas.

Najuspješnija ženska sportska ekipa u 2018. godini je ekipa Podravka Vegeta Rukometnog kluba Podravka, dok je najuspješnija muška ekipa Brzinci Motociklističkog kluba Križevci.

Najuspješnija ženska perspektivna sportska ekipa je mlađa juniorska ekipa Atletskog kluba Križevci a najuspješnija muška perspektivna sportska ekipa je juniorska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252.

Dragutin Palčić iz Atletskog kluba Križevci proglašen je najuspješnijim trenerom u 2018. godini, dok je priznanje za zaslužnu sportsku djelatnicu pripalo Ljiljani Picer iz Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Priznanja za izuzetna sportska dostignuća u 2018. godini primili su Borna Lončarić (Boks klub David), Ivan Juričić (Karate klub Đurđevac) i Leon Zelenko (Karting klub Koprivnica).

Slike i video su objavljene u fotogaleriji.