Glavnu fazu natjecanja Hrvatska je otvorila s Njemačkom. Odlučujuću utakmica, u kojoj pobjeda gotovo osigurava polufinale Europskog prvenstva i borbu za medalju, izabranici Luke Panze otvorili su sjajno i od prve minute nametnuli svoj tempo igre, odvojili se od protivnika i do kraja susreta držali stečenu prednost. U potpunosti su dominirali na terenu i zasluženo zasjeli na vrh tablice.

Sjajno otvaranje utakmice imali su naši kadete koji su nakon šest minuta imali 3:0 Uz raspoloženog Ivana Panjana koji je odlučio zaključati svoja vrata, čvrstom obrano ispred njega i efikasnim napadom Halil Jaganjac je u 16. minuti postavio 6:1. Bio je to prvi znak za njemačku uzbunu i prvi time-out, ali ni vidno potrebna minuta odmora nije pomogla njemačkim redovima. Obrane Panjana samo su se nizale, a hrvatski napad svaku njemačku grešku kažnjavao je novim pogotkom. Njemačka je do trećeg pogotka na susretu stigla tek u 17. minuti, a ništa više ih nisu postigli do kraja prvog dijela. Bez gola su bili punih devet minuta. Zaredao se i Darijo Raguž u zgodicima, zatim i Josip Šarac te je Hrvatska na odmor otišla s velikih +11 (18:7)

Hrvatska rapsodija nastavila se i u drugom dijelu utakmice. Nakon samo tri minute igre u nastavku Tin Lučin pogađa za +13 (21:8). Zid iza Panjanovih leđa nije popuštao i prednost Hrvatske je malo po malo rasla. S dva gola Adrian Miličević u 46. minuti odveo je Hrvate na +14 (27:13). Kratki prekid utakmice koji je trajao oko pet minuta malo je utjecao na koncentraciju igrača te obje momčadi nisu postigle pogodak šest minuta. U 52. minuti ponovno su proigrali, a Njemačka je preko Jakuba Knauera smanjila na 16:28. Na kraju je Hrvatska sigurno slavila 31:21.

Europsko kadetsko prvenstvo, glavna faza, 1. kolo:

HRVATSKA – NJEMAČKA 31:21 (18:7)

Hrvatska: Radočaj, Špruk; Koncul, Martinović, Strbad, Raguž, Lučin, Grahovac, Bahtijarević, Panjan, Šarac, Jaganjac, Vusić, Miličević, Turčić, Curiš
Izbornik: Luka Panza

Njemačka: Breitenfeld, Ignatow, Villgrattner, Matthes, Morante Malodonado, Stutzke, Kister, Haymann, Knauer, Hottgenroth, Stroscak, Klimpke, Diebel, Klotz, Timm, Remke
Izbornik: Jochen Beppler

Reprezentacija Hrvatske sutra, 17.08., igra protiv reprezentacije Srbije u 19:00 sati.

Detalje utakmice, video i ostale rezultate pogledajte ovdje.