Hrvatska kadetska reprezentacija u posljednjem kolu skupine C snage je odmjerila s reprezentacijom Švedske u borbi za sigurno mjesto u prvoj skupini koja bi donijela prijenos dva boda u glavni dio natjecanja. Kadeti su dobro krenuli, ali pred kraj prvog dijela lagano su pali te je Švedska smanjila zaostatak. Hrvatska je u drugom dijelu imala +5, ali ispustila je vodstvo i Švedska je u posljednjim trenucima izvukla remi.Unatoč podjeli bodova Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini i u glavni krug natjecanja ide s dva boda.

Dobro su krenuli kadeti u utakmicu i s dva uzastopna pogotka i dobrom obranom u četvrtoj minuti postavili 2:0. Švedska je pokušavala, ali raspoloženi Ivan Panjan na golu nije dopuštao da Švedska smanji zaostatak, a Ivan Martinović pogotkom s linije sedam metara postavlja 5:2. Hrvatska je u prednosti bila sve do 21. minute kada je stigao u naše redove pad koncentracije, napad nikako nisu mogli posložiti što je rezultiralo greškama, a Švedska to iskorištava za smanjenje zaostatka . Serijom 4-0 poravnali su rezultat na 10:10. Hrvatska je bez gola bila punih pet minuta,a post od pogodaka prekida Koncul koji zabija za 11:10, a Martinović s novim realiziranim sedmercem povećava to na +2 (12:10). Ipak na odmor se otišlo s minimalnom prednošću 12:11.

Nastavak susreta otvara Hrvatska uz dvije obrane Panjana, a Nikola Grahovac odvodi Hrvatsku na 16:14. Švedska je pokušavala pronaći priključak, ali nije nalazila rješenja za hrvatsku 5-1 obranu sa Šprukom naprijed. Izabranici Luke Panze u 40. minuti pobjegli su na +4 (20:16) nakon što je sjajno kontru istrčao Špruk. Švedska se niti u jednom trenutku nije predavala, zaprijetila je još nekoliko puta, ali Halil Jaganjac s dva uzastopna pogotka drži svoju momčad na +3 (22:19). Povećalo se to na +5 nakon dobrih reakcija naše obrane i nakon pogotka Tina Lučina, ujedno njegovog petog pogotka u susretu. Ali, nije moglo jednostavno. U posljednje tri minute utakmice Švedska je stigla na samo minus jedan (29:30), a u posljednjim sekundama natjerala Hrvatsku na nove greške i izjednačila na 31:31.

U drugi krug zajedno s Hrvatskom prošao je Island u kojem će snage odmjeriti s Njemačkom i Srbijom.

Novi susret Hrvatska igra u utorak, 16. kolovoza, u 19 sati protiv Njemačke.

Europsko kadetsko prvenstvo, skupina C, 3. kolo:

HRVATSKA – ŠVEDSKA 31:31 (12:11)

Hrvatska: Radočaj, Panjan; Špruk, Koncul, Martinović, Strbad, Raguž, Lučin, Grahovac, Bahtijarević, Šarac, Jaganjac, Vusić, Miličević, Turčić, Curiš
Izbornik: Luka Panza

Švedska: Landgren, Windahl, Andresson, Ekman, Svensson, Persson, Westergren Malmberg, Thorbjorn, Persson, Sandberg, Nilsson, Jonsson, Banke, Sunnefeldt, Kallstrom, Sahili
Izbornik: Marcus Lindgren

Grupa C, Koprivnica:
1. Hrvatska 5
2. Island 4
3. Švedska 3
4. Češka 0

GRUPA 2, Koprivnica:
1. Hrvatska 2
2. Njemačka 2
3. Srbija 0
4. Island 0

16.08.2016. 19:00 HRVATSKA – NJEMAČKA
17.08.2016. 17:00 HRVATSKA – SRBIJA

Detalje utakmice, video i ostale rezultate pogledajte ovdje.