048 210 196 zs-kkz@zs-kkz.hr

25.03.2010. (Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije)

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije U hotelu „Podravina“ u Koprivnici, u četvrtak, 25. ožujka, održana  je svečanost proglašenja najboljih sportašica, sportaša i sportskih klubova Koprivničko-križevačke županije u 2009. godini. Poslije uvodne riječi predsjednika Zajednice Stanislava Lovkovića, prisutnima se obratila izaslanica gradonačelnika grada Koprivnice pročelnica Ankica Nježič, a potom je sportašice, sportaše te prisutne goste i uzvanike pozdravio i župan Darko Koren.

Sportska i profesionalna javnost odlučila je da je najbolji sportaš s invaliditetom u 2009. Damir Pravdić, dok je najbolji sportski klub osoba s invaliditetom Športska udruga tjelesnih invalida Đurđevac. Najperspektivnija sportašica je Lea Vukojević rukometašica Rk Podravka, a najperspektivnijim sportašem Luka Mihalec član Hrvačkog športskog kluba Podravka. Najboljom sportašicom u 2009. proglašena je Andrea Penezić iz RK Podravka, a najbolji sportaš je Sandro Frankol iz Hrvačkog športskog kluba Podravka. Najboljim ženskim sportskim  klubom proglašen je Rukometni klub Podravka, dok je Nogometnom klubu Slaven Belupo titula najboljeg pripala u kategoriji muških sportskih klubova.

Priznanje  za najuspješnijeg trenera u 2009. godini dodijeljeno je treneru rukometa Nevenu Hrupecu, a najuspješnijom sportskom djelatnicom u 2009. godini proglašena je Ivka Roguljić. Priznanje za sportsko postignuće u prošloj godini primila je Klara Katavić iz Shito ryu karate do kluba Križevci.

Priznanja sportašicama, sportašima i predstavnicima klubova uručili su koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković.

Rezultate Izbora najboljih sportašica, sportaša i sportskih kluba za 2009. godinu možete vidjeti ovdje.

Slike možete vidjeti u fotogaleriji.